Gastouder Wouke is een plek waar ieder kind zich thuis kan voelen. Het is een fijne, warme, sfeervolle en huiselijke opvang. Ik vang een kleine groep kinderen op waardoor er genoeg tijd en ruimte is om de kinderen de volledige aandacht te geven die zij verdienen.

Mijn naam is Wouke Linde Ruijgrok, gediplomeerd voor werken in de kinderopvang (pedagogisch medewerker jeugdzorg) en ruim 3 jaar professionele ervaring in het werken met kinderen van verschillende leeftijden.

Achtergrond

Mijn passie voor kinderen begon al jong: Op de Vrije school in Den Haag mocht ik af en toe oppassen op de kinderen van de juffen en de meesters en mocht helpen bij de kleuterklassen. Op de Middelbare Vrije school in Den Haag bleef ik met veel plezier oppassen op kinderen van verschillende leeftijden. Ik knutselde, kookte en speelde samen met de kinderen. Heerlijk vond ik het mijn enthousiasme over te brengen op de kinderen.

Opleiding

Na mijn middelbare school ben ik de opleiding pedagogische medewerker jeugdzorg gaan doen. Tijdens deze opleiding heb ik mijn visie op het opvoeden kunnen ontwikkelen en veel ervaring opgedaan tijdens mijn stages. Ook heeft deze opleiding mij laten inzien hoe belangrijke een sterke basis is om gezond op te kunnen groeien, dit bracht mij op het idee om weer met jongere kinderen te gaan werken.

In september start ik met de deeltijd opleiding pedagogiek, hierbij hoop ik mij verder te kunnen ontwikkelen als opvoeder en mijn visie en werkwijzen verder te kunnen uitwerken.

Werkervaring 

Tijdens mijn opleiding ben ik gaan werken op een zorgboerderij in Lunteren. Hier heb ik drie jaar gewerkt gewerkt met kinderen en volwassen van verschillende leeftijden. Hiernaast heb ik in 2017 en 2018 bij Gastouder Elke in Den Haag vrijwilligers werk gedaan.

Gastouder Wouke

Vanaf september 2018 begin ik mijn eigen kleinschalige en huiselijke kinderopvang en BSO bij mij thuis.  Op de pagina Over opvang leest u meer over mijn opvang.

IMG_20180607_162928

Visie

Ik vind het erg belangrijk de kinderen veel persoonlijke aandacht te kunnen geven en rust te creëren voor de kinderen en hun ouders. Mijn antroposofische achtergrond zet ik hier graag bij in. Sinds jongs af aan heb ik op de Vrije school gezeten. Ik heb daar goed kunnen ontdekken wat ik wilde. Ik wil graag werken met kinderen en die een leuk en mooie ervaring meegeven. Dit zit in kleine dingen: Het voelen van zand, kneden van deeg, het luisteren naar een verhaal. Lekker naar buiten en het ervaren van de seizoenen. Mijn eigen enthousiasme breng ik over aan de kinderen en dit zorgt voor een prettig sfeer. Uw kind mag ontdekken met hart, hoofd en handen

Vanuit uit de Antroposofie staat ieder kind centraal: elk kind is uniek en heeft de gelegenheid zich op zijn eigen tempo te ontplooien en te ontwikkelen. De nadruk ligt op puurheid en echtheid. Dit zie je terug in de materialen: denk aan wol, houd en bijenwas. Kinderen ontdekken met hun zintuigen: ze leren hoe de natuur in elkaar zit en werkt. Vanuit de ruimte voor fantasie en ontdekking ontwikkelt uw kind zich tot creatief zelfstandig denkend persoon.

Het ritme hoort ook zeker thuis bij een antroposofische opvang. Het ritme van de dag, de week en het jaar. Ritme zorgt voor veiligheid vertrouwen, erkenning en het stimuleert het geheugen. De jaarfeesten en het meemaken van de seizoenen hoort bij het jaarritme. De seizoenstafel in de opvang verandert net als de natuur en de jaarfeesten worden passend bij de leeftijden gevierd.

Kan ik iets voor u betekenen? Neem Contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wouke Ruygrok

cropped-logo-gastouder-wouke1.jpg

Advertenties