De kosten voor Gastouder opvang bestaan uit twee onderdelen:

  1. Kosten  voor opvang door de Gastouder
  2. Kosten voor het Gastouderbureau (door te werken via een Gastouderbureau kunt u Kinderopvangtoeslag aanvragen)

1. Kosten Gastouder Wouke

Het uurtarief voor kinderopvang bij Gastouder Wouke bedraagt €6,75 per uur per kind. Dit is inclusief brood, tussendoortje, groentehapje/fruit (dit is grotendeels biologisch) en inclusief billendoekjes. Dagelijkse activiteiten, knutselen, tekenen, bakken, et cetera met natuurlijke duurzame producten zijn in het uurtarief inbegrepen. Het tarief is exclusief luiers en eventuele speciale babyvoeding zoals opvolgmelk en dieet/allergie gerelateerde voeding: deze voeding en luiers neemt u zelf mee. Opvang is mogelijk vanaf een dagdeel.

2. Kosten voor het Gastouderbureau

Een gastouderbureau waarborgt de kwaliteit van de gastouderopvang. Een officiële registratie door een erkend gastouderbureau geeft tevens recht op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst (zie hieronder). U kunt zelf een Gastouderbureau kiezen. Gastouder Wouke werkt standaard via Gastouderbureau Mare, dit Gastouderbureau heeft voor u als ouder een van de laagste kosten per maand:  Het tarief van Mare is € 39,- per maand voor ouders. Dit tarief is per gezin. Of u dus 1 kind of 5 kinderen hebt: u betaalt hetzelfde bedrag.

Facturatie van onderdeel 1 (kosten voor opvang door gastouder: op basis van uurtarief) en onderdeel 2 (kosten voor het gastouderbureau: €39 euro in geval van Gastouderbureau Mare) wordt per maand achteraf gefactureerd.

3. Kinderopvangtoeslag

Door mijn registratie bij het Landelijk Register Kinderopvang en werken met een gastouderbureau kunt u als vraagouder kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Voor 2018 is de maximum toeslag vastgesteld op €5,91 per uur per kind. De daadwerkelijke hoogte van uw toeslag hangt af van uw (gezamenlijke) inkomen en het aantal opvanguren afgezet tegen het aantal gewerkt uren van de minst werkende ouder. Ga voor meer informatie over de kinderopvangtoeslag naar de website van de Belastingdienst.

Advertenties